Smakowanie świata wszystkimi zmysłami

Wybierając się w jakąś podróż warto pomyśleć o tym, co będziemy jedli na miejscu. Bądź co bądź to bardzo istotny aspekt, bo jak nie będziemy jedli nic, to nie będziemy mieć siły na zwiedzanie czy chociażby samo odpoczywanie. Dlatego warto w całym ferworze przygotowań do wyjazdu zająć się także tą kwestią. Dobrze jest co nieco poczytać o regionalnej kuchni, o przysmakach, które mogą zostać nam zaserwowane. Oczywiście inaczej jest kiedy jedziemy wraz z biurem podróży. Wtedy w hotelu, w którym będą zakwaterowani na przykład Polacy, będą przygotowani na poczęstunek w polskim stylu. Oczywiście nie będą to ziemniaki z kotletem schabowym i bigosem, ale na pewno też nie będą to od rana do wieczora ryby i owoce morza, bo to mogłoby im po prostu zaszkodzić. Z reguły sami lubimy wybierać knajpki w których będziemy jadać, z jedzeniem, które nam najbardziej odpowiada. Z reguły wybieramy te najpopularniejsze. Oczywiście będąc w jakimś kraju możemy zakochać się w serwowanych daniach czy przysmakach regionalnych. Wielu z nas przywozi takowe razem z bagażem. Ale wiadomo, że nie da się zrobić z nich zapasów tak, by wracać do nich zawsze wtedy, kiedy mamy na to ochotę. Zawsze pozostają jednak wspomnienia – im ich więcej, tym większe prawdopodobieństwo, że będziemy chcieli gdzieś w przyszłości wrócić.